Bringásvándor 2022 július 1-6

Július első napján, pénteken, 10 lelkes gyerekkel kezdetét vette az első Székelyföldi Bringásvándor tábor ötödik turnusa. Az egyetlen gimnazista csoport a Nicolae Colan Általános Iskola Waldorf tagozatáról verbuválódott. A sugásfürdői bemelegítő kör pici késéssel indult, hisz a felhőszakadás élményében még a városlakókkal osztoztunk. Másnap reggel a kiadós reggeli után útra keltünk, sikerült teljesíteni a leghosszabb távot (75 km) Sepsiszentgyörgy- Kézdivásárhely útvonalon. A Rétyi Nyír élővilága, a zágoni kulturális ebédidő, Zabola, a gumidefekt, Kovászna, a gelencei Szent Imre katolikus templom tette színessé a napot. Gelencén egy ismeretlen hölgy kürtőskaláccsal vendégelte meg a csapatot. Köszönet érte! Kézdivásárhelyen vacsora után még belefért a napba pár gombóc fagyi.

Kézdivásárhelyről a természeti látványosságokban bővelkedő Kászonokon át vezetett az utunk Nyergestető fele. Rövid pihenőt tartottunk a „maroknyi székely hős” emlékművénél, majd a vihar előtt begurultunk Csíkszentsimonba, ahol a Szent Ferenc Alapítványnál családias hangulatban volt részünk. A házias ízek mellett élvezhettük a hatalmas területen levő állatok közelségét. Másnap a napot a Csíki csipsz gyár látogatásával kezdtük, a legrövidebb biciklizős nap lévén, délben már a Novák cukrászdában fagyiztunk. Gyönyörű volt a délután Csíksomlyón, felzarándokoltunk az oltárhoz, találkoztunk a remetével, a Barátok feredőjében pihentettük megfáradt tagjainkat. Este még volt energiánk focizni, zongorázni, csocsózni, a Mária Kertben sétálni. A kegytemplomtól indult a következő szakasz, a célállomás Barót volt. Érdekes élmény volt a csíkszentimrei Büdösfürdő felől a fülei erdőn át begurulni, a túra legmegerőltetőbb részének bizonyult, ám kis csapatunk gördülékenyen vette az akadályokat, térerő hiányában a vizet és az energiáinkat beosztva érkeztünk Barótra. Utolsó nap Miklósvár fele tekertünk, Nagyajtán megcsodáltuk az unitárius templomot, majd egy hosszabb táv következett. Előpatakot elhagyva megpillantottuk a táblát: Sepsiszentgyörgy.

A #SEPSI-nél a szülők vártak nagy szeretettel, közös fagyizás, „táborbontás”, vacsora, majd az elbúcsúzás következett. Ahogy a túravezetőnk fogalmazott: eltelt 6 nap, 280 km, 1000 élmény, 10 gyöngy gyermek és 4 arany felnőtt társasága. Köszönjük!

Szőcs Emese és Incze Beáta

Gallery not found.