Óvodai tanévzáró visszatekintő

A 2020-2021-es tanév a rendkívüli helyzet miatt egy újszerű nyárünnepet hozott a mi óvodai Waldorfközösségünknek, amelyet a szülői és pedagógusi közös erő tudott megalapozni. Kedvenc helyszínünk, a ,,Manó-erdei tisztásunk“ fogadott be, amelyet előzőleg szorgos szülői kezek kitakarítottak. A rövid körjátékunkat és a dramatizált mesénket az iskolába menők búcsúztatója követte, amelyet az élő-rózsakapu alatt való áthaladással tettünk emlékezetessé. 

Csodás élményben, meghittségben zajlott az ünnepség, ezt az Iffjú Réka és Szabolcs által szervezett megmérettető, mókás, ugyanakkor figyelmet, türelmet és kitartást igénylő játékok koronáztak meg. 

A szokásos palacsinta lakoma sem maradt el, még a sötéten gomolygó felhők is arra vártak, hogy örömmel zárjuk az ünnepet. Hálatelt szívvel hagytuk el a Manó-erdőt, épp a felhőszakadás előtt.

A próbákról 

A Napocska Waldorf-csoport óvodásai csapatokban együttműködve bizonyították bátorságukat, ügyességüket a tanév végén! . Öt feladatot kellett mind az öt csapatnak teljesíteni: stafétában adtak át zöldségeket és gyümölcsöket, nevükön nevezve azokat; élő füzérként teljesítettek egy akadálypályát; seprűnyélre kötözött kekszet rágcsáltak be a kezük használata nélkül; facsipeszekkel sündisznóvá változtatták az egyik óvókát; fakanálban diót egyensúlyoztak keresztül egy göröngyös terepen, és csukott szemmel vonatozva követték Emese óvóka csengettyűjének a hangját. 

Minden csapat nagy lelkesedéssel állta ki az összes próbát, amiért jutalmul minden állomásnál szereztek egy elemet egy kirakóból. A feladatok végeztével együtt kellett kiraknia a csapatnak a megszerzett kirakósdarabokat, felfedezve így  a csapatuk szimbolumát, egy-egy tárgyat.

A tárgyak azonban elrejtőztek a Manó-erdőben, ezeket együttes erővel meg kellett találni, következett tehát a kincskeresés. Rövidesen megkerült a plüssmackó, a színes kötött sál, az esőernyő, a pöttyös labda és a szalmakalap is. A csapatjáték után minden gyermek megérdemelte a jutalmat, hiszen kivétel nélkül kivették részüket a feladatokból! 

Emese óvóka meg is örvendeztetett mindenkit egy kis kinccsel, amelyet a gyerekek hazavihettek emlékül. 

Jó volt együtt játszani és sok-sok mosollyal zárni ezt a tanévet is!

Pál Emese Waldorf óvónő és Iffjú Réka szülő

Gallery not found. Gallery not found.