A sepsiszentgyörgyi waldorf-közösség programjai címmel októberben útnak indított sorozatunk második meghívottja volt Tápai Dóra, magyarországi zenepedagógus, aki november 21-22-én látogatta meg a Nicolae Colan Általános Iskolában működő waldorf osztályokat, ahol egyenként mindenikben élményszerű zenei foglalkozásokat tartott. Látogatása második napján a pedagógusokkal külön is találkozott.

A több mint 15 éves waldorf-tanári múlttal rendelkező szakember iskolánk waldorf-tagozatán tanuló gyermekeknek tartott interaktív foglalkozásokat, összesen nyolc osztályban. Az életkori sajátosságoknak megfelelő tevékenységeken színes ritmusgyakorlatokkal, közös énekléssel, a különböző hangszerek megszólaltatásával nyűgözte le a gyermekeket. A pörgős foglalkozások szívhez, lélekhez és hanghoz egyaránt szóltak.

Nem csak a diákoknak volt élmény részt venni ezeken az órákon, hanem a pedagógus-közösségnek is, hiszen a délutáni tapasztalatcsere során értékes és hasznos információkat kaptak a zenepedagógustól, aki külön hangsúlyozta a klasszikus zenehallgatás jótékony hatását.

Ezúttal a sepsiszentgyörgyi waldorf közösség pedagógusai és a diákok gazdagodhattak felejthetetlen élményekkel, a tevékenységek létrejöttét Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatta.

Gallery not found.