Ugróiskola önerősítő szavakkal Sepsiszentgyörgyön 21 helyszínen!

A Helyi Tanács meghírdette Com On Sepsi nevű pályázat segítségével Waldorf közösségünk több színű, két nyelvű, és több érzelmi skálát fedő önerősítő szavakat festett az aszfaltra ugróiskola formájában (szeretve/iubit, áldott/binecuvantat, hálás/recunoscator, fontos/important, békés/pasnic, megbocsátó/iertator, bátor/curajos, érdeklődő/interesat, elfogadó/intelegator, vagyok/sunt),
melyek a helyi közösség érzelmi fejlesztését és az emberi kapcsolatok támogatását segíti boldogság fokozó játékkal egybekötve, minden korosztály számára (Sepsiszentgyörgyi buszmegállók: Szabó Kati, Domb utcai, Tervezőintézet, Lábas ház, Református-templom, Strand utca, Csíki-negyed, Kálvin-tér, Nicolae Iorga, Romtelecom, Dohány-gyár, Gulliver óvoda udvarai, Nicolae Colan Iskola udvara, Speciális Iskola és a Néri Szent Fülöp Iskola előtti járdák, stb.).

Tervünk továbbá népszerűsíteni városunkban a tömegközlekedést.
Waldorf közösség 5 projektje (1. Önerősítő szavas ugróiskola, 2. Alacsony, oldalirányú Mászó Ösvény a tanintézmények falán, 3. Zenélő Fal, 4. Mezítlábas tanösvény, 5. Regerét) az érzelmi intelligencia fejlesztésében, feszültséglevezetésben, boldogságfokozó gyakorlatok megvalósításában segíti Sepsiszentgyörgy különböző korosztályú és etnikumú lakosát.
Célunk, hogy a buszra várás csendességét pozitív gondolatokkal töltsük ki és közös játékra, beszélgetésre ösztönözzük a várakozókat. Az élet apró örömeinek élvezetére inspirál. A mindennapok színesebbé tétele boldogabbá, nyugodtabbá teszi Sepsiszentgyörgy lakosait. Tervünk, hogy a Waldorf közösség társasjátékokat találjon ki az ugróiskolákra ezáltal is játékra ösztönözve Sepsiszentgyörgy lakosait.
Több és különleges szabadidős tevékenységre ad lehetőséget. A várakozás “elpazaroltnak” vélt idejét tartalmasan töltjük ki a többi várakozóval vagy a buszmegállón áthaladóval.
A sepsiszentgyörgyi buszmegállókban várakozó és áthaladó különböző korosztály- és etnikum a célközönség.
Azt reméljük, hogy a buszmegállóban a várakozás időtartamát önfejlesztéssel töltik ki, ami pozitívan hat a mindennapjaikra. A buszmegálló és a várakozás egy humánus, új értelmet kap. Célunk lehetőség szerint jövőre bővíteni ezt a projektet önerősítő szavakat tartalmazó plakátokkal a buszmegállók reklámfelületeire és különböző társasjátékokkal.

A sepsiszentgyörgyi Waldorf közösség így is csatlakozik a a Waldorf 100 világméretű eseményhez.
“A célom, hogy minél többen lemásolják, máris valóra válik, a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete máris szeretné Kovásznán megvalósítani!” – Kurta Fruzsina

Gallery not found.