Pál Emese, óvónő: Most már tudom, hiszem és vallom, hogy minden fiú királyfinak és minden lány királylánynak születik és ha jól ringatják, akkor az is marad, hiszen minden ember az ” Aranyházikóból ” érkezik le a Földre és oda is tér vissza, miközben a csillagok fényét sugározza másokra.

Péter Franceska, óvónő: Áldàsos èvzáró volt. Sok gyerekhang volt körülöttünk, melyek a teljes tanév játékörömét hordozták magukban. Az egymásra való figyelés, a közös éneklés, az izgulás, a palacsintamegosztás, az ajándékozás és játszás csupa élmény volt kicsinek-nagynak egyarànt.

Lázár Mădălina, educatoare: Parfumul florilor de vară ne-a vestit apropierea vacanței și a Sărbătorii Verii, ultima sărbătoare a anului de grădiniță. Și astfel am sărbătorit primul nostru an împreună, care nu întâmplător a fost marcat de 100 de ani de pedagogie Waldorf. Un drum frumos, în care s-au strâns multe emoții, clipe de bucurie, gingășie, fantezie. Un drum presărat cu multe întâlniri vesele, sărbători, în care am încercat să ne bucurăm unii de alții, mici și mari, în care ne-am bucurat de sprijinul întregii comunități Waldorf. Un an cu reușite dar și cu provocări, pe care le-am depășit și care ne-au unit mai mult. Acum, la încheierea primului nostru an, ne luăm rămas bun, deja cu dor, de la unii copilași și părinți și ne pregătim să întâmpinăm noi prieteni, alături de care să formăm o comunitate și mai închegată și să ne bucurăm de o nouă călătorie în minunata lume a pedagogiei Waldorf.

Konát Eszter, a nulladikosok tanítónője:

Mindent mozgat a Nap, a csillag tőle táncol,

ha nem mozogsz te is, az egészből hiányzol.”

(Angelus Silesius)

Ez a gondolat zakatol bennem az évzáró óta. Megcsináltuk, együtt mozdultunk, együtt nevettünk, örültünk, felfedeztünk. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Csodálatos évünk volt, jövőre másak leszünk, növekedünk. Hálás vagyok minden élményért, amit együtt megéltünk a szülőkkel, gyermekekkel…

Incze Beáta, az elsősök tanítónője: Első osztály vége, csodák születése. A számok, a betűk már nemcsak a kezeinkben, hanem a szíveinkben is megszülettek. Az elmúlt év során lassan-lassan bontakozott ki, hogy mi mindent adtunk-adunk egymásnak nap mint nap. Az évzárón a mindennapjainkba lehetett betekinteni mesén, éneken, játékon át. Napsugaras, élménydús, vidám nyarat kívánva várjuk a második osztályt.

Sikó-Barabási Eszter, a harmadikosok tanítónője: A harmadik osztály a legmunkásabb, de egyben a legszínesebb is volt az eddigi évek közül. Az osztályközösség és a szülői közösség megacélosodott idén. A koronát az évzáró előadás tette fel az évi munkánkra. Ebben minden hangulat benne volt, amit idén átéltünk: várakozás, áhítat, öröm, szorongás, veszteség-érzése, együtt-zengés, odafigyelés, megtartás és elengedés.-s csírájában a várakozás a negyedik osztályra.

Miklós Xénia, a negyedikesek tanítónője: Az iskolában sokféle ünnepi időszak kiséri a mindennapjainkat: a keresztény ünnepkörhöz tartozó ünnepeink, nemzeti ünnepek, iskolai ünnepek és egy-egy osztály saját ünnepei. Ünnepeink egy része találkozásainkhoz kötődik. A 2018-2019-es tanév utolsó napját lelkes előkészületek előzték meg. Az ümnepségre a negyedik osztályos szülőközössége készítette el a ballagó diákok virágkapuját és koronáját amit a bizonyítvány vers átadása után kaptak meg. A tanévzáró színvonalát emelték az év során tanult furulya darabok, táncok, énekek Szántó Orsolya és Kocsis Hunor közreműködésével.

Szonda Kinga, osztálytanító: A tavalyi Odüsszeia-előadásunk után azt hittem, nem lehet nagyobbat alakítani, azonban hatodikosaim bebizonyították, hogy minden évben egyre többre képesek. Megható pillanatokat éltem / éltünk át, rácsodálkoztam arra, hogy még mi minden rejlik bennük. Nemcsak szüleiket lepték meg az alakításukkal, hozzáállásukkal, hanem engem is folyton elkápráztattak. Nagyon büszke vagyok rájuk!

Gallery not found.